До _________ районного суду м.________

Заявник:

Особа_1,

проживаю за адресою: _______________,

тел.: ____________________,

Заінтересовані особи:

Особа_2,

проживає за адресою: ________________,

тел.: ____________________,

Орган опіки та піклування, виконавчий комітет ________ районної у м._________ ради,

адреса: ____________________________,
 

Заява

про надання неповнолітній особі повної цивільної дієздатності 

Я, Особа_1, народилася «__»_______ року, про що в книзі реєстрації народжень відділу РАЦС _________ районного управління юстиції м. _________ зроблено відповідний запис під №_____ та видано свідоцтво про народження серія _______ № ________ від «__»________ року.

На сьогоднішній день мені виповнилося повних 17 років.

В квітні 2007 році я познайомилася із Особою_3. Після нетривалих зустрічей, ми почали спільно жити за місцем мого проживання за адресою: _____________.

В січні 2008 року я завагітніла і 19 вересня цього ж року народила доньку. Про що в книзі реєстрації народжень відділу РАЦС _________ районного управління юстиції м. _________ зроблено відповідний запис під №_____ та видано свідоцтво про народження серія _______ № ________ від «__»________ року.

Після народження мною дитини Особа_3, не маючи бажання здійснювати догляд та виховання за дитиною,  покинув нас і почав проживати в іншому місці.

Увесь час з моменту народження дитини мені допомагає моя мати, Особа_2, яка не заперечує проти надання мені повної цивільної дієздатності.

Мій батько Особа_4 помер в ______ році, що підтверджується свідоцтвом про смерть серія _______ № ________ від «__»________ року, виданого відділом РАЦС _________ районного управління юстиції м. _________.

Для повноцінного здійснення прав та інтересів своєї дитини я змушена звертатися до різних органів влади та інстанцій, але будучи неповнолітньою, маю лише часткову цивільну дієздатність, що не дозволяє повноцінно здійснювати свої батьківські обов’язки по відношенню до своєї доньки.

Ч. 1 ст. 35 Цивільного кодексу України встановлює, що повна цивільна дієздатність може бути надана фізичній особі, яка досягла шістнадцяти років і працю за трудовим договором, а також неповнолітній особі, яка записана батьком або матір’ю дитини.

Я усвідомлюю, що повна цивільна дієздатність, яка буде мені надана, поширюється на всі цивільні права та обов’язки.

На підставі вищезазначеного та керуючись ст. 35 ЦК України, ст.ст. 3, 4, 234, 235, 242, 243 ЦПК України, -

ПРОШУ:

Надати мені, Особі_1, яка народжена «__»________ року в м.___________ та проживає за адресою: ______________, повну цивільну дієздатність. 

Додатки:

Дата               Підпис