Юридичні послуги, адвокати

За кого Ви проголосуєте в 2-му турі президентських виборів 2010?
 
Чи маєте Ви відношення до юридичної професії?
 

Украинская Баннерная Сеть
Позовна заява про виключення з акту опису майна та звільнення з-під арешту
Вівторок, 12 січня 2010 21:19

  

_________  районний суд м. _____

Адреса: ____________________________

Позивач:

Особа_1,

місце проживання:

м. ______, вул. ______, __, кв. __, тел. ____________

Відповідач 1 :

Особа_2

місце проживання:

м. ______, вул. ______, __, кв. __,

 

Відповідач 2:                        

 

Особа_3

місце проживання:

м. ______, вул. ______, __, кв. __, тел. ____________

Треті особи:

Відділ державної виконавчої служби ____________ районного управління юстиції

місцезнаходження:

м. ______, вул. ______, __, кв. __, тел. ____________

Орган опіки та піклування, виконавчого комітет ______ районної у м. __________ ради

місцезнаходження:

м. ______, вул. ______, __, кв. __, тел. ____________

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про виключення з акту опису майна та звільнення з-під арешту

«___»________ року ___________ районним судом м. _________ була розглянута цивільна справа № _________ за позовом Особи_3 до Особи_2, Особи_1 про стягнення боргу, відшкодування моральної шкоди, звернення стягнення на заставлене майно та зустрічний позов Особи_2 та Особи_1 до Особи_3 про розірвання договору у зв'язку з істотною зміною обставин.

За результатами розгляду ________ районний суд м. ______ ухвалив рішення, яким частково задовольнив позов Особи_3, стягнув з Особи_2 на користь Особи_3 борг за договором позики в сумі 364000 грн., 3% річних за прострочення виконання зобов'язання в сумі 26530 грн., судові витрати та звернув стягнення для виконання рішення суду на предмет застави - квартиру № ___ по вул. ______, _ у м. ______ згідно договору застави від «___»________ року, укладеного між Особою_2 та Особою_3.

В задоволенні позовних вимог до Особи_2, Особи_1 про відшкодування моральної шкоди відмовлено за безпідставністю.

В задоволенні позовних вимог до Особи_1 про стягнення боргу відмовлено за безпідставністю.

В задоволенні зустрічного позову Особи_2, Особи_1 до Особи_3 про розірвання договору у зв'язку з істотною зміною обставин відмовлено за безпідставністю.

Ухвалою Апеляційного суду _______ області від «___»________ року по справі № __________ рішення ___________ районного суду м. __________ від «___»________ року по справі № ________ залишено без змін.

В порядку ч. 1 ст. 223 ЦПК України рішення ________ районного суду м. ________ від «___»________ року по справі № ________ набрало законної сили після розгляду справи апеляційним судом, тобто «___»________ року.

«___»________ року державним виконавцем ___________ ВДВЄ __________ МУЮ Смірновим Ю.М. був складений акт опису й арешту майна серія ___ № __________, згідно з яким було описано та накладено арешт на 4-х кімнатну квартиру № ___ по вул. __________, ___ у м. _______________.

Вважаю, що накладення арешту на квартиру № ___ по вул. _________, ___ у м. ____________ є незаконним, оскільки дана квартира належить мені на праві приватної власності на підставі рішення _______________ районного суду м. ____________ від «___»________ року, зареєстрованого ПП БТІ  в порядку ст. 182 ЦК України, що підтверджується витягом про реєстрацію права власності на нерухоме майно від «___»________ року № ___________.

Рішенням _____________ районного суду м. _________ від «___»________ року за Особою_1 було визнано право власності на квартиру № ___, що знаходиться у м. ________ по вул. _______, __ в будинку літ. «А-3», яка в цілому складається з: тамбуру 1 площею __ кв. м., кімнати жилої 2 пл. ____ кв. м., кімнати жилої 3 пл. ____ кв. м., кухні 4 пл. ___ кв. м., кімнати жилої 5 пл. ___ кв. м., кімнати жилої 6 пл. ___ кв. м., санвузла 7 пл. ___ кв. м., коридору 8 пл. ___ кв. м., комори пл. ___ кв. м., балкону пл. ____ кв. м., балкону пл. ____ кв. м., жилою площею _____ кв. м.

Рішення __________ районного суду м. _______ набрало законної сили «___»________ року і залишається чинним до теперішнього часу.

Відповідно до ч. 1 ст. 328 ЦК України право власності надувається на підставах, що не заборонені законом, зокрема із правочинів.

За таких обставин, я, Особа_1 набула право власності на квартиру № __ по вулиці _______, __ у місті _______ «___»________ року. У квартирі, на яку за рішенням суду першої інстанції накладено стягнення разом зі мною зареєстрований та постійно проживає неповнолітній син Особа_4, «___»________ року народження.

Іншого житла для власного проживання та проживання дитини я не маю.

Відповідно до ст. 47 Конституції України кожен має право на житло. Держава створює умови, за яких кожний громадянин матиме змогу побудувати житло, придбати його у власність або взяти в оренду.

Ніхто не може бути примусово позбавлений житла інакше як на підставі закону за рішенням суду.

Відповідно до ст. 41 Конституції України ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним.

Відповідно до ст. 321 ЦК України право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні. Примусове відчуження об'єктів права власності може бути застосоване лише як виняток з мотивів суспільної необхідності на підставі і в порядку, встановлених законом, та за умови попереднього та повного відшкодування їх вартості, крім випадків, встановлених частиною другою статті 353 цього Кодексу.

Рішенням _________ районного суду м. ______ від «___»________ року по справі № __________ в задоволенні позовних вимог до Особи_1 про стягнення боргу відмовлено за безпідставністю.

За таких обставин, я, Особа_1 не маю боргових зобов'язань перед Особою_3, а відповідно позбавлення її майна в рахунок погашення грошових зобов'язань за третіх осіб є протиправним позбавленням права власності, що забороняється законом.

Одночасно із протиправним позбавленням права власності я та моя дитина протиправно позбавляються права на житло, гарантоване Конституцією України та іншими актами цивільного законодавства.

Відповідно до ч. 1 ст. 59 Закону України «Про виконавче провадження» особа, яка вважає, що майно, на яке накладено арешт, належить їй, а не боржникові, може звернутися до суду з позовом про визнання права на майно і про звільнення майна з-під арешту.

Відповідно до п. 4 Постанова Пленуму Верховного Суду УРСР від 27.08.1976 р. № 6 «Про судову практику в справах про виключення майна з опису» за правилами, встановленими для розгляду позовів про виключення майна з опису, розглядаються вимоги громадян і організацій, що ґрунтуються на праві власності на описане майно або на праві володіння ним. Відповідачами в справі суд притягує боржника, особу, в інтересах якої накладено арешт на майно, і в необхідних випадках - особу, якій передано майно, якщо воно було реалізоване.

Як вбачається з позовної заяви предметом спору є квартира № ___ по вулиці _____, __ у м. __________.

Відповідно до ст. 114 ЦПК України позови про виключення майна з опису пред'являються за місцезнаходженням цього майна або основної його частини.

Як вбачається з технічного паспорту, копія якого додається до позовної заяви, квартира № ___ по вулиці _____ № ___ у м. _________ знаходиться у ___________ районі м. _________.

За таких обставин, дана цивільна справа повинна розглядатися в __________ районному суді м. ___________ за місцезнаходження майна, щодо якого заявляється вимога про виключення.

На підставі викладеного та згідно ч. 1 ст. 59 Закону України «Про виконавче провадження», п. 4 Постанова Пленуму Верховного Суду УРСР від 27.08.1976 р. № 6 «Про судову практику в справах про виключення майна з опису», ст.ст. 41, 47 Конституції України, ст. 321 ЦК України, ч.ч. З, 4, п. 2 ст. 114 ЦПК України,

ПРОШУ:

1. Виключити з опису та звільнити з під арешту квартиру № __ в будинку № __ по вулиці ________ у місті _______ загальною площею _____ кв. м.

2. Судові витрати покласти на відповідачів.

Додатки:

 Дата                Підпис