Юридичні послуги, адвокати

Чи потрібен на сайті юридичний форум або чат для професійного спілкування?
 
Чи маєте Ви відношення до юридичної професії?
 

Украинская Баннерная Сеть
Позовна заява про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів
П'ятниця, 05 лютого 2010 22:55

 

До _______ районного суду м. _______

адреса: __________________________

 ПОЗИВАЧ: 

Особа_1,

адреса: _________________________,

засоби зв’язку: ___________________

ВІДПОВІДАЧ :

Особа_2,

адреса: _________________________,

засоби зв’язку: ___________________ 

ТРЕТІ ОСОБИ: 

Прокурор ________ району м. _______,

адреса: __________________________,

засоби зв’язку: ____________________

 

Орган опіки та піклування, виконавчий комітет ________ районної у м. ______ ради

адреса: __________________________,

засоби зв’язку: ____________________   

Позовна заява 

про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів 

Відповідачка по справі – Особа_2, «__»_______ року народження.

Рішенням _______ районного суду м. __________ від «__»_______ року задоволено позов прокурора __________ району про позбавлення її батьківських прав, стосовно неповнолітніх дітей : Особи_3, «__»_______ року народження та Особи_4, «__»_______ року народження та на неї покладено обов'язок по 1/3 з усіх видів заробітку чи доходу виплачувати аліменти.

«__»_______ року відповідачка тимчасово, без реєстрації проживаючи за адресою м. ________, вул. ______________, __, кв.__ народила дівчинку, а через два тижні залишивши немовля, зникла у невідомому напрямку.

Я добровільно, в інтересах маленької дитини, взяла на себе обов’язки матері та почала піклуватися про дівчинку. Саме я провела реєстрацію народження дівчинки, дала їй ім’я _________ та отримала свідоцтво про народження, в якому відповідачка записана матір’ю, а батька вказано з моїх слів ( копія свідоцтва про народження додається).

Рідна мати, відповідачка по справі, залишила доньку, якій було два тижні і вибула в невідомому напрямку, не проявляючи материнського піклування про неї, ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків.

Рішенням _________ районної у м. __________ ради від «__»_______ року мене призначено опікуном над малолітньою Особою_5. Мої намагання встановити місце перебування відповідачки бажаних результатів не дали, а в ході перевірки, яку здійснили працівники ___________ РВ ПМУ УМВС України у ____________ області встановлено, що Особа_2 дійсно залишила свою доньку, за адресою вказаною в позовній заяві, що вона не має постійного місця проживання, веде бродяжницький, анти суспільний спосіб життя.

За даними міліції «__»_______ року доставлялася до _______ РВ ПМУ УМВС України у __________ області за дрібне хуліганство, «__»_______ року була помічена на центральному ринку м. ___________. Дані факти встановлені та викладені у постанові про відмову в порушенні кримінальної справи.

Рішенням __________ районного суду м. _______ Особа_2  позбавлена батьківських прав та на неї покладено обов'язок виплачувати аліменти по 1/3 з усіх видів заробітку (доходів).

Жодної матеріальної підтримки діти від відповідачки не отримують, але вважаю, що Особа_2 повинна утримувати і свою доньку Особу_5, «__»_______ року народження.

Факти, зазначені в позовній заяві, крім їх документального підтвердження, можуть підтвердити свідки, список яких буде надано на попередньому судовому слуханні.

За таких обставин вважаю за необхідне звернутися з позовом про позбавлення батьківських прав та стягнення з відповідачки аліментів.

На підставі викладеного та керуючись ст. 164 , 141,155,180,166 Сімейного Кодексу України, -

ПРОШУ:

Постановити рішення про позбавлення батьківських прав Особу_2 громадянку України, «__»_______ року народження, стосовно доньки Особи_5, «__»_______ року народження, а також стягувати щомісячно, на мою користь, на утримання малолітньої Особи_5 по 1/6 частині з усіх видів заробітку (доходу), але не менше 1/3 прожиткового мінімуму, встановленого на день стягнення, для дитини відповідного віку, з дня подачі заяви до досягнення нею повноліття.

Прошу доручити органу опіки та піклування ________ райвиконкому м. __________ підготувати письмовий висновок по суті позову.

 Додаток:   

квитанція про сплату державного мита та витрат на інформаційно - технічне забезпечення, копія позовної заяви, копія свідоцтва про народження дитини, копія свідоцтва про народження відповідачки, копія паспорту позивача, копія постанови _______ РВ ПМУ УМВС України у ___________ області, копія рішення __________ Районної у м.____________ Ради.  

Дата                     Підпис