Чи маєте Ви відношення до юридичної професії?
 


Украинская Баннерная Сеть
Зустрічна позовна заява про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням
П'ятниця, 19 лютого 2010 22:05

  

До ________ районного суду м. ________

Позивач: Особа_1, проживаю за адресою: __________________________________,

Відповідач: Особа_2, проживає за адресою: __________________________,

Третя особа без самостійних вимог:

Особа_3, яка проживає за адресою: __________________________________ 

Зустрічна позовна заява

про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням 

В провадженні ________ райсуду м. ___________ знаходиться цивільна справа за позовом Особи_2, Особи_3 до Особи_4, Особи_5, __________ РВ ПМУ ГУ МВС України в _________ області про виселення з квартири та реєстрацію фізичної особи.

Позивач- Відповідач по даній справі – Особа_2 є моя колишня дружина з якою я знаходився у шлюбі з «__» _________ 19__ року по «__» _________ 20__ року.

Від цього шлюбу у нас є двоє дітей: донька – Особа_3, «__»_______ року народження та син Особа_6, «__»_________ року народження.

Рішенням ___________ міської ради від «__»_________ року № __ мені була виділена 3-х кімнатна квртира № ___ по вул. ___________, __ у м. ___________ жилою площею 36,9 кв.м., а «__» _________ цього ж року виданий ордер № ___ на квартиру, куди були внесені як члени моєї сім’ї: Особа_2, Особа_3 та Особа_6.

«__»_______ року Особа_2 зареєструвалася у квартирі №__ по вул. ___________, __ але продовжувала проживати з дітьми у квартирі № ___ по вул. __________, __ у м. ___________ куди вона перебралася після розірвання шлюбу «__»____________ року.

На початку _________ року Особа_2 створила нову сім’ю та стала проживати з Особою_7. У червні 2006 року наша донька Особа_2 а у липні _______ року і наш син Особа_6 перебралися на постійне місце проживання до мене у квартиру № __ по вул. _________, __ у м. ___________, заявивши що проживати з Особою_7 однією сім’єю вони не бажають. Особа_2 разом з Особою_7 продовжують проживати і до цього часу однією сім’єю у квартирі № __ по вул. ________, __ у м. __________.

У лютому ______ року Особа_2 звернулася до __________ райсуду м. Полтави з проханням вселити її у квартиру № ____ по вул. ________, __ у м. ________. Рішенням __________ райсуду м. _________ від «__» травня 2008 року її позовні вимоги були задоволені.

«__» __________ 2009 року я передав Особі_2 ключі від квартири № __ по вул. __________, ____ в присутності судового виконавця.

Замість того, щоб поселитися у квартиру на яку так претендувала Особа_2, вона «__» січня 2009 року знялася з реєстрації, та зареєструвала своє місце проживання у квртирі №__ по вул. ____________, __ у м. ________, заявивши що у квартиру № ____ по вул. ________, __ вона буде приходити у гості до дітей. Такими своїми діями, Особа_2 ще раз підтвердила, що дана квартира їй не потрібна і що вона перебралася на квартиру №__ по вул. ________, __ у м. ________ на постійне місце проживання у свою власну квартиру.

У відповідності до положення ст.107 ч.2 ЖК України , член сім’ї який вибув на постійне місце проживання в інше жиле приміщення , втрачає право користування жилим приміщенням з якого вибув.

Враховуючи, що Особа_2 забезпечена власною квартирою №__ по вул. ________, __ у м. ________, проживає у ній з її чоловіком – Особою_7, зареєструвалася у ній як постійний мешканець, у квартиру №__ по вул. ________, __ у м. ________ з’являється виключно для того щоб створити умови для сварок, я змушений звертатися до суду з проханням про визнання Особи_2 особою, яка втратила право користування квартирою № ___ по вул. __________, __ у м. ________.

На підставі викладеного, в силу ст.107 ч.5 ЖК України, 115, 116 ЦК України, керуючись ст. З, 122, 123 ,214 ЦПК України, -

ПРОШУ:

Прийняти позовну заяву до спільного розгляду з позовною заявою Особи_2, Особи_3 до Особи_4, Особи_5, _________ РВ ПМУ ГУ МВС України в ________ області про виселення з квартири та реєстрацію фізичної особи та об’єднати позови в одне провадження.

Визнати Особу_2 такою, що втратила право користування квартирою № __ по вул. ________, ___ у м. ________ з «__» січня 2009 року у зв'язку з вибуттям її в інше жиле приміщення на постійне місце проживання.

Додаток:

Копія свідоцтва про одруження

Копія рішення суду про розлучення

Копія свідоцтва про народження доньки Особи_3

Копія свідоцтва про народження сина Особи_6

Копія ордера на квартиру

Квитанція про сплату держмита

Квтанція про сплату за ІТЗ судового процесу

Копія  зустрічної позовної заяви та додатки

Дата                   Підпис