Чи маєте Ви відношення до юридичної професії?
 


Украинская Баннерная Сеть
Заява про перегляд заочного рішення ( справа про визначення місця проживання неповнолітньої дитини та відібрання неповнолітньої дитини)
Вівторок, 16 лютого 2010 22:23

  

Судді _______ районного суду м.__________,  _________ (П.І.П. судді) 

Заявник:

Особа_1,

адреса: __________________________,

тел.: _____________________________ 

В інтересах:

Неповнолітнього Особи_2, «__»_____ року народження 

Позивач:

Особа_3,

адреса: ____________________________,

тел.: _______________________________ 

Третя особа:

Орган опіки та піклування, виконавчий комітет _________ районної у м. _______ ради

по справі № ______________ 

ЗАЯВА

про перегляд заочного рішення в порядку вимог ст. 228 ЦПК України 

«__» _________ року при виконанні співробітниками ВКМСД ________ РВ ПМУ МВС України в _________ обл. ухвали ________ районного суду м. __________, __________ обл. від «__» _________ року про розшук неповнолітнього Особи_2, «__» _________ року народження та незаконно утримуючої його Особи_3 «__» _________ року народження відповідно до Заочних рішень ____________ районного суду м. _______ _______________ обл. від «__» _________ року про визначення місця проживання дитини та від «__» _________ року про відібрання дитини Особи_2 у Особи_3 мені стало відомо про наявність Заочного рішення ___________ районного суду м. __________ про визначення місця проживання дитини від «__» _________ року.

 

Звернувшись в телефонному режимі до канцелярії _________ районного суду м. _________, а саме до старшого секретаря, з приводу існування цього Заочного рішення, я отримав відповідь, що записи про це заочне рішення від «__» _________ року відсутні і в офіційних документах канцелярії суду і в особистому журналі судді __________ (П.І.П. судді), яка винесла це рішення. Наявність Заочного рішення _________ райсуду м. ________ про визначення місця проживання дитини від «__» _________ року і те, що воно набрало законної сили «__» _________ року, на що посилалась Особа_3 надаючи пояснення співробітникові ОВС - о/у ВКМСД __________ РВ ПМУ МВС України ст. лейтенанту міліції ______ (П.І.П.), у телефонній розмові змогла підтвердити лише колишній помічник («секретар») судді __________ (П.І.П. судді) дівчина на і'мя Мар’яна (прізвище назвати відмовилась), яка на цей час працює помічником судді іншої судді.

Особисто ознайомитись з Заочним рішенням ________ районного суду м. _________ про визначення місця проживання дитини від «__» _________ року, яке відповідно до припису канцелярії суду не набрало законної сили, а зі слів Особи_3 при наданні пояснень співробітникам ОВС набрало законної сили «__» _________ року, я зміг лише «__» _________ року. За невідомими мені обставинами копія рішення була надіслана на адресу головного офісу ЗАТ «БіАйАйБі», яке знаходиться за адресою: м. _____, вул. _________, __,  а не на мою адресу проживання, яка зазначена в матеріалах справи. Цю плутанину з відправкою судових повідомлень суд запровадив ще на початку розгляду справи, як я вважаю для того, щоб обмежити мої процесуальні права і про це я повідомив суд особисто. Більше того, копія резолютивної частини рішення має бути направлена відповідачеві не пізніше 5 (п'яти) днів з дня його проголошення, а відповідно до супровідної записки копія рішення була направлена мені «__» _________ року - більш ніж через два місяці з моменту його проголошення, що є грубим порушенням ЦПК України і дає мені привід вважати, що це заочне рішення було проголошене заднім числом за для затягування виконання законного рішення ________ районного суду м. ___________, _________ обл. від «__» _________ року про визначення місця проживання дитини і для подальшого перешкоджання моєму спілкуванню з сином.

В резолютивній частині заочного рішення не повністю зазначено, що підставою для провадження по цій цивільній справі згідно ст. 162 СК України, що замовчується судом, стала постанова про відмову у порушенні кримінальної справи _________ РВ МВС України в __________ обл. від «__» _________ року, за заявою Особи_3 про викрадення мною дитини, а саме - не зазначено, що шляхом перевірки співробітниками ОВС встановлено - дитина на законних підставах перебуває з батьком Особою_1, тобто зі мною, за адресою мого постійного проживання та реєстрації: м. _________, вул. __________, __, кв. __ з «__» _________ року і цей факт підтверджено актом техніка-наглядача місцевого ЖКГ та медичною карткою дитини, яка проходила чергове щеплення та щомісячне медичне обстеження в 1-й міській поліклініці м. ___________ за адресою проживання та реєстрації батька. Ці дані підтверджувалися відповідними копіями вище зазначених документів, які були надані суду за вимогами чинного законодавства до початку попереднього слухання, яке і було перенесене на «__» _________ року у зв'язку з тим, що «__» _________ року я знаходився на лікарняному, про що суд був повідомлений телеграмою та копією лікарняного листа, надісланих на ім'я судді, але жодні посилання на ці факти, дивним чином, відсутні в зазначеному заочному рішенні. Виходячи з вище зазначеного, оголошуючи рішення по справі відповідно до ст. 161 СК України, суд вийшов за межі позовних вимог, що є грубим порушенням ЦПК України і ставить під сумнів кваліфікацію судді.

Особа_3 так само зазначає в своїй позовній заяві, і на це посилається суд при вирішенні питання, що дитина була відвезена мною до невідомих людей, але за відомою їй адресою: м. _________, вул. __________, __, кв. __, а я особисто зареєстрований і мешкаю у м. _________, вул. __________, __, кв. __, що в свою чергу спростовується самим судом на сторінці №2 резолютивної частини заочного рішення: «Особа_1 зареєстрований за адресою - м. _________, вул. __________, __, кв. __, відповідно до копії паспорта на його ім'я (а.с. 22,23)». Таким чином суд сам собі суперечить (абзац 1 ст. 1 та абзац 6 ст. 2 заочного рішення).

Не зрозуміло і те, що доказом реєстрації мого сина Особи_2 за адресою: м. ________, вул. _________, __ (гуртожиток) суд вважає лист № ____ від «__» _________ року ДП «Електромонтер» ВАТ «Електромонтер» (а.с. 33), в той час як єдиним органом, який може підтвердити факт реєстрації фізичної особи є районний відділ громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб. Хочу довести до відома суду і той факт, що ________ районний відділ громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб м. _________ у відповідь на запит _________ районного відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб м. ________, повідомив, що Особа_2, за адресою: м. ________, вул. _______, __ (гуртожиток) не зареєстрований і цей факт підтвердили ________ міський та обласний відділи цього поважного органу. Офіційну відповідь співробітники _________ районного відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб чекають найближчим часом і, у разі потреби, вона так само може бути надана суду. Однак викликає занепокоєння той факт, що суд не надав відповідної уваги іншій довідці наданої директором ДП «Електромонтер» про те, що не зважаючи на реєстрацію, Особа_3 жодного дня не проживала в вище зазначеному гуртожитку і відповідної житлової площі у ньому не має і цей факт взагалі унеможливлює винесення рішення щодо визначення місця проживання дитини за цією адресою. Ця довідка була надана мною суду шляхом подачі клопотання до канцелярії __________ районного суду м. ________ «__» _________ року.

Дивним виглядає і перелік невідомих людей, а саме моєї матері і бабусі Особи_2 – Особи_4 яка наглядала за дитиною як у м. ________ так і у с. ___________ в той час, коли Особа_3 працювала по 14 годин у ТОВ «БУ» на посаді адміністратора та їздила у тижневі відрядження (яких на справді не існувало, що і стало приводом для розлучення) у якої суд і ухвалив відібрати неповнолітнього Особу_2 і передати його Особі_3 своєю ухвалою про забезпечення позову відповідно ст. 162 СК України від «__» _________ року.

Окрім цього, дивує, що суд не надав належної уваги жодним доказам, поданим мною, і виніс заочне рішення ігноруючи факти, що доказують сумнівність чесності та порядності Особи_3.

В резолютивній частині Заочного рішення ________ районного суду зазначено, що я був повідомлений про час і місце проведення засідання належним чином і не з'явився, не надавши ніяких пояснень своєї відсутності. Судом умисно не зазначене надходження жодних клопотань наданих мною до суду, наявність яких підтверджено зворотнім поштовим повідомленням про одержання таких канцелярією суду від «__» _________ року та від «__» _________ року в яких я повідомляв суд про вирішення питання що до місця проживання дитини Особи_2 іншим судом першої інстанції, а саме ___________ районним судом м. _________ і у якості доказів надавав суду копії Заочних рішень __________ районного суду м. ____________ обл. про визначення місця проживання дитини від «__» _________ року та про відібрання дитини у Особи_3 від «__» _________ року завірені приватним нотаріусом __________ міського нотаріального округу, про що є відповідний актовий запис.

Про існування рішень __________ районного суду м. ___________ обл. було відомо Особі_3, що підтверджено її заявами до ___________ райсуду м. __________, про прохання перегляду справ від «__» _________ року в яких вона посилалась на наявність набравших законної сили рішень іншого суду першої інстанції по визначенню місця проживання дитини та про визнання батьківства. На прохання суду надати копії цих рішень для вивчення відповіді немає і на цей час. Отже, відповідно до ЦПК України позивачка повинна була повідомити суд про існування рішення іншого суду по цьому питанню, а суд мав закрити провадження по справі.

Так само про існування Заочних рішень було відомо і представнику позивача, яка особисто намагалась «__» _________ року завадити працівникам ___________ районного відділу ДВС України у м. ___________ виконати виконавчий лист ____________ районного суду м. _____________ від «__» _________ року, використовуючи дружні стосунки з працівниками цього «поважного» органу та посилаючись на не вирішеність питання проживання дитини ________ районним судом м. Полтави.

Опираючись на ці факти, можна стверджувати, що це рішення є незаконним оскільки відповідно положенням ст. 227 ЦПК України судом першої інстанції не може бути прийнято рішення по справі, яка вже розглянута іншим судом першої інстанції і рішення суду набрало законної сили.

Натомість, «__» _________ року до ________ райсуду звернувся гр. ______ (П.І.П.) з позовною заявою про визнання батьківства в інтересах Особи_2, третьою стороною по справі виступала Особа_3, а представником позивача і Особи_3 виступала одна і та ж людина, але в жодне судове засідання  ні позивач, ні Особа_3, ні їх представник не з'явились, правдивість, бо даних про реєстрацію позивача не підтвердилися і справа була закрита. Дивує, що не має жодних посилань на спірність батьківства в матеріалах справи про визначення місця проживання дитини, яку розглядав той самий _________ районний суд м. _____ під головуванням судді _________ і це знову ставить під сумність чесність та порядність Особи_3.

В резолютивній частині Заочного рішення (осопорюваного) про визначення місця проживання дитини від «__» _________ року зазначено, що третя особа по справі орган опіки та піклування «__» _________ року районної ради м. Полтави був повідомлений, але його представники без посилання на яку-небудь поважну причину в попереднє судове засідання не з'явились. Довожу до відома шановного суду, що орган опіки та піклування ________ районної ради м. ______ був залучений як третя особа до розгляду питання про визначення місця проживання дитини _______ райсудом м. __________, проводив обстеження місця проживання дитини в гуртожитку, розташованому за адресою: м. ________, вул. _________, __ (де ________ районний суд м. ______ призначив проживання мого сина) і, оскільки було встановлено, що у Особи_3 в гуртожитку не має житлової площі надав висновок про неможливість надати висновок відповідності побутових умов для проживання і виховання дитини оскільки у Особи_3 не має ніякої житлової площі за вказаною адресою. Так само відповів і орган опіки та піклування ______ районної ради _________ обл. дослідивши умови проживання за адресою: ___________ район, с. __________, будинок №__, оскільки цей будинок був проданий Особою_3 в серпні місяці 2009 р. стороннім людям, хоча ________ районний суд наявність цього будинку у власності Особи_3 вважає як одну з підстав, що дозволяють Особі_3 виховувати сина. Що до відомостей про розгляд питання про визначення місця проживання дитини Особи_2 співробітники органу опіки та піклування ________ районної ради м. _______ дізнались від мене і запевнили мене у тому, що будуть приймати участь у розгляді справи і в _________ районному суді м. _______ якщо отримають відповідне запрошення, але як і у випадку з відправкою кореспонденції мені на неіснуючі адреси є підстави вважати, що суду було не цікаво досліджувати справу відповідно до чинного законодавства, або хтось свідомо перешкоджав суду при законному вирішенні питання. Також звертаю увагу суду на те, що при розгляді у _________ районному суді м. ___________ питання про відібрання дитини Особи_2 у Особи_3 був залучений представник прокуратури для аналізу матеріалів справи та можливості винесення ґрунтовного і виваженого рішення, законність і справедливість якого жодним чином не могли би бути поставлені під сумнів.

Обурює і той факт, що _________ районний суд м. _________ приймає до розгляду позовну заяву Особи_3 відповідно до ст. 162 СК України, відкриває провадження по цій заяві, виносить ухвалу про забезпечення позову відповідно до ст. 162 СК України, а рішення виносить відповідно до ст. 161 СК України. Вважаю, що суд заздалегідь був упередженим при розгляді цього питання адже на початку розгляду справи за ст. 161 СК України суд не мав підстав для винесення Ухвали про забезпечення позову, якою позбавив мене можливості спілкування з моїм сином, якого Особа_3 переховує від мене з «__» _________ року і усіма способами намагається через своїх представників та родичів вимагати від мене гроші за право знати хоч-якісь відомості про стан здоров'я та життя мого сина, чим свідомо порушує ст. 159, 160, 161 та 162 СК України.

Таким чином, оскільки питання щодо визначення місця проживання неповнолітніх дітей не можуть бути вирішені без залучення органу опіки та піклування, докази надані позивачем і її представником є сфальсифіковані, суд не міг винести заочне рішення в попередньому судовому засіданні лише без згоди відповідача і визнання ним позовних вимог у повному обсязі, суд не надав належної уваги моїм клопотанням і письмовим доказам, даний спір вже вирішений іншим судом першої інстанції, а саме - _______ районним судом м. ________ «__» _________ року, про що і суддя ________ районного суду м. __________ і позивач по справі Особа_3 разом із представниками були попереджені належним чином, висновок суду про обґрунтованість позовних вимог та визначення місця проживання моєї дитини Особи_2 з моєю колишньою дружиною Особою_3 є незаконним, прийнятим з порушенням вимог чинного законодавства України, що дає підстави для скасування заочного рішення від «__» _________ року у справі №__________.

На підставі вище викладеного, керуючись ст.ст. 227,228,229,230,231,232, п. 30 Постанови Пленуму Верховного суду України від 12.06.2009 р. №2 «Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у першій інстанції», -

ПРОШУ:

Долучити до матеріалів справи ксерокопії документів зазначених у Додатку (у разі потреби, можу повторно надати суду копії рішень _________ районного суду завірені мокрими печатками).

Переглянути заочне рішення __________ районного суду м. _______ у справі №________ від «__» _________ року за позовом Особи_3 до Особи_1 про визначення місця проживання дитини Особи_2.

Скасувати заочне рішення ________ районного суду м. _______ у справі №________ від «__» _________ року за позовом Особи_3 до Особи_1 про визначення місця проживання дитини Особи_2 та, згідно законодавства, закрити провадження по цій справі оскільки питання вирішено іншим судом і рішення набрало законної сили «__» _________ року.

Про рішення суду відповідно до цієї заяви прошу повідомити мене у чотирнадцятиденний термін, передбачений відповідно до закону України про звернення громадян, за адресою: _______________________.

Додаток: 

1)   Копія клопотання до ______ районного суду м. ______ від «__» _________ року.

 

2) Ксерокопія заочного рішення ________ районного суду м. __________ _________ обл. від «__» _________ року про визначення місця проживання дитини.

3) Ксерокопія заочного рішення _____ районного суду м. __________  _________ обл. від «__» _________ року про відібрання дитини.

4) Ксерокопія виконавчого листа від «__» _________ року.

5) Ксерокопія заяви Особи_3 до ____________ районного суду м. __________ __________ обл. від _______ року про перегляд заочного рішення.

6) Ксерокопія поштового повідомлення від «__» _________ року про отримання _________ районним судом м. _________ листа з завіреними нотаріально копіями заочних рішень _________ районного суду м. ________ ________ обл. від «__» _________ року  про визначення місця проживання дитини та від «__» _________ року про відібрання дитини.

 Дата                  Підпис