Чи маєте Ви відношення до юридичної професії?
 
Заява про перегляд рішення у зв'язку з нововиявленими обставинами
Субота, 07 листопада 2009 01:01

_______ районному суду м. _______
Адреса: _______________________

Заявник: Особа_1,
Адреса: _____________

в справі за позовом Особи_2,
Адреса: ____________________

до Особи_1

про встановлення факту, що квартира
є особистою приватною власністю.

ЗАЯВА
про перегляд рішення у зв'язку з нововиявленими обставинами

Рішенням ______ районного суду м. ________ від «__»_______р. були задоволені вимоги Особи_2 по справі за позовом до мене про встановлення факту, що квартира є особистою приватною власністю. Ухвалою Апеляційного суду _______ області від «__»_______р. рішення першої інстанції було залишене в силі. Ухвалою Верховного суду України від «__»_______р. у відкритті касаційного провадження було відмовлено.

Після постановления вищезазначеного рішення та набрання ним чинності, а саме «__»_______р., мені стали відомі обставини, які є істотними для справи, і які не були і не могли бути мені відомі під час розгляду цієї справи.

«__»_______р. товариством з обмеженою відповідальністю «_____» (сертифікат суб'єкта оціночної діяльності № ______ від «__»_______р. виданий Фондом державного майна України) був складений Звіт про оцінку майна, а саме квартири № __ в будинку № __ по вул. ________ у м. _______. У відповідності до розділу 8 зазначеного Звіту ринкова вартість квартири, що була предметом спору за заявою позивача, станом на жовтень _____ року складає ___________ грн.

У відповідності до ст. 62 Сімейного кодексу України якщо майно дружини чи чоловіка за час шлюбу істотно збільшилося у своїй вартості внаслідок спільних трудових чи грошових затрат, таке майно може бути визнане судом об'єктом права спільної сумісної власності. Згідно з договором купівлі-продажу від «__»_______р., посвідченого приватним нотаріусом ________ міського нотаріального округу П.І.П., Особа_2 придбав квартиру № __ в будинку № __ по вул. ________ у м. ________ за _______ грн. Факт проведення ремонту квартири був встановлений під час судового розгляду справи про встановлення факту, що квартира є особистою приватною власністю, і позивачем не заперечується. Крім того, ремонт супроводжувався проведенням перепланування квартири. Таким чином, під час зареєстрованого шлюбу внаслідок додаткових грошових витрат на проведення ремонту та перепланування вартість квартири збільшилася більш ніж у п'ять разів.

Вищезазначені обставини мають значення для вирішення справи і є істотними для постановлення правильного рішення у справі, так як на їх підставі можна зробити висновок про наявність у мене гарантованого законодавством права спільної власності на квартиру. Зазначені обставини не були і не могли бути відомі мені, оскільки Звіт про оцінку майна був виготовлений лише у жовтні 2008р.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 361, 363-365 ЦПК України, -

прошу:

1. Задовольнити дану заяву,

2. Скасувати рішення __________ районного суду м. ________ від «__»_______р. по справі за позовом Особи_2 до мене, Особи_1 про встановлення факту, що квартира є особистою приватною власністю у зв'язку з нововиявленими обставинами.

3. Призначити справу до нового розгляду.

Додаток:

Дата                               Підпис