Чи маєте Ви відношення до юридичної професії?
 
Заява про поновлення строку на подачу заяви про апеляційне оскарження окремої ухвали
Четвер, 03 грудня 2009 11:40

До палати з цивільних справ
Апеляційного суду ________ області
36000, м. _____, вул. _____, ___

Апелянт:    Особа_1,
                     адреса: _________
                   індекс: _________
                   тел. _____________
                  
                   по справі за моїм позовом до

Відповідача:  Особи_2,
                         адреса: ___________,
                         індекс: ___________
                         засоби зв’язку не відомі

про стягнення суми боргу та процентів за договором позики

Заява
про поновлення строку на подачу заяви про апеляційне оскарження окремої ухвали __________ районного суду ____________ області від 30.07.2009 р.

30.07.2009 року ___________ районним судом ____________ області по цивільній справі №__________ за моїм позовом до ____________ про стягнення суми боргу та процентів за договором позики було винесено окрему ухвалу. Ухвала адресована прокурору ___________ району ___________ області з метою перевірки законності прийнятого рішення від 09.04.2009 р. про відмову в порушенні кримінальної справи щодо Особи_1 та Особи_3 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 355 КК України на підставі п.1 ст. 6 КПК України.
Дану ухвалу вважаю незаконною та необґрунтованою у зв’язку з тим, що судом було неправильно встановлено обставини, які мають значення для справи, внаслідок неправильного дослідження та оцінки доказів, а також порушення норм процесуального права. Зазначену вище окрему ухвалу маю намір оскаржити в апеляційному порядку.
З поважних причин мною пропущений строк на подачу заяви про апеляційне оскарження. Такою поважною причиною є те, що я дізналася про існування вищезазначеної окремої ухвали лише 07.08.2009 року, при отриманні моїм представником, Особою_4, копії рішення суду. Адже в судовому засіданні, яке відбулося 30.07.2009 року судом було прийнято рішення по справі але ні до оголошення рішення ні після, суд не оголошував окремої ухвали. Крім того, прийнявши окрему ухвалу після закінчення розгляду справи, суд не надсилав на мою адресу копію даної ухвали.
Підтвердженням того, що мій представник, а вже потім від нього і я, дізнався про існування окремої ухвали і отримав її копію уже після спливу строку для подачі заяви про апеляційне оскарження ухвали є його розписка на заяві від 07.08.2009 року про видачу копії рішення суду, яка адресована судді ________ районного суду __________ області П.І.П (судді). В даній розписці зазначено, що копії рішення суду та окремої ухвали отримав, дата – 07.08.2009 р. і підпис.
У зв’язку з вищезазначеним та керуючись ч.3 ст.294 ЦПК України-,

ПРОШУ:

Поновити строк на подачу заяви про апеляційне оскарження окремої ухвали __________ районного суду ___________ області від 30.07.2009 р.

_________________                                                                          Особа_1