За кого Ви проголосуєте в 2-му турі президентських виборів 2010?
 
Чи маєте Ви відношення до юридичної професії?
 

Украинская Баннерная Сеть
Позовна заява про скасування усиновлення
Неділя, 24 січня 2010 21:17

  

До _________ районного суду м. ______

адреса: ___________________________ 

Позивач 1: Особа_1, 

проживаю за адресою: ______________,

тел.: _______________ 

Позивач 2: Особа_2, 

проживаю за адресою: _____________,

тел.: _______________ 

Відповідач:  орган опіки та піклування, виконавчий комітет ________ районної

                      у м. ________ ради,

місцезнаходження: _________________ 

Позовна заява 

про скасування усиновлення 

На підставі рішення ___________ районного суду ________ області від «__»________ року, я, Особа_1 та мій  колишній чоловік, Особа_2  усиновили Особу_3, «__»________ року народження.

За нашою заявою до ВРАЦС __________ району _________ області та на підставі рішення суду прізвище, ім’я та по батькові усиновленої змінено на ____________________, а батьками в актовому записі про народження зазначені ми, Особа_1 та Особа_2.

Власних дітей у нас із чоловіком не було. Із самого початку проживання Особи_3 в нашій сім’ї стало зрозуміло, що це дуже складна дитина. Спочатку я сподівалася на педагогічну запущеність дитини, а тому почала приділяти дуже багато уваги до виховання: намагалася їй роз’яснювати основні елементарні правила поведінки, огортала любов’ю, прививала їй любов і повагу до ближніх, проводила з Особою_3 дуже багато часу. Але всі мої намагання зводилися нанівець. Дитина не сприймала і не сприймає до сьогодні мене як матір, як старшу людину, не проявляє хоча б елементарної поваги. Єдина людина, яку вона більш-менш слухала був мій чоловік Особа_2 але майже одразу після усиновлення між мною та ним почали псуватися стосунки в результаті чого наш шлюб був розірваний рішенням __________ районного суду м. ________ від ______________.

Після розлучення Особа_2 вихованням дитини не займався, жодної матеріальної допомоги не надавав і не надає, не проявляє ніякого інтересу до нашого життя.

З того часу як я залишилася з Особою_3 сама, поведінка дочки стала ще нестерпнішою. Вона почала красти, брехати, на мої зауваження або взагалі не реагувала, або кричала із вживанням нецензурної лайки на мою адресу. В школах у дитини були постійні проблеми. Особа_3 не проявляла і не проявляє уваги до навчання, в колективі з дітьми постійно конфліктує і веде себе знервовано, на зауваження вчителів не реагує.

За рекомендаціями психолого-медико-педагогічної консультації дитині потрібні заняття з психологом з розвитку та корекції емоційно-вольової сфери. Я неодноразово зверталася за допомогою до психологів, але жодних результатів, які хоча б трошки покращили відношення дитини до мене як до матері і до оточуючих взагалі немає.

У зв’язку із тим, що за весь цей час між мною та усиновленою неодноразово виникали побутові проблеми на грунті Особи_3 негативної поведінки в школі, суспільстві та ставленні до мене вдома я була змушена помістити дитину до спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернат №1, де вона фактично постійно проживає починаючи із ___________ і по цей час.

Як мати я вжила всіх заходів щодо виховання дитини (проводила співбесіди особисто, в школі з дирекцією та вихователями, виконувала всі поради психолога), маючи надію на виправлення дитини. Але жодних позитивних результатів це не дало.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 238 СК України усиновлення може бути скасоване за рішенням суду, якщо між усиновлювачем і дитиною склалися, незалежно від волі усиновлювача, стосунки, які роблять неможливим їхнє спільне проживання і виконання усиновлювачем своїх батьківських обов’язків.

Відповідно до ч.3 ст. 239 СК України у разі скасування усиновлення дитина передається за бажанням батьків або інших родичів їм, а якщо це неможливо, - вона передається на опікування органові опіки та піклування. 

На підставі вищезазначеного та керуючись ст.ст. 238-241 Сімейного кодексу України, ст.ст. 3, 26, 118, 119 Цивільного процесуального кодексу України, - 

ПРОШУ:

1.                Усиновлення Особою_1, ________ р.н., яка проживає за адресою: _____________________________ та Особою_2, ___________ р.н., який проживає за адресою: _______________ неповнолітньої Особи_3,(після усиновлення _________ П.І.П.) «__»________ року народження, уродженки с. ________, ____________ району, _____________ області (актовий запис про народження №____ від «__»________ року _______ сільської ради, ___________ району, ___________ області) – скасувати.

2.                Неповнолітню Особу_3, «__»________ року народження передати на опікування органу опіки та піклування, _______________________.

3.                Після набрання чинності рішенням суду його копію надіслати до відділу РАЦС ____________ районного управління юстиції ___________ області, для внесення відповідних змін до актового запису про народження дитини.

Додатки: 

Дата                                       Підпис